A tavalyi felajánlások összegzése szerint több mint 23 ezer szervezetet részesítettek egyszázalékos felajánlásban az adózók. A NAV a szervezetek adatai mellett közölte 2011. évi állampolgári rendelkezések együttes összegét, valamint az érvényesen rendelkezők számát is a 2012. március 13-i állapot szerint - a lista pdf-formátumban itt érhető el.

A NAV nemrégiben közzétette annak a 951 szervezetnek a listáját is, amelyeket korábbi mulasztás miatt kizárt az idei, 2012-es felajánlásokból az adóhivatal - a lista pdf-formátumban itt található. A hatóság tájékoztatása szerint a kizárás oka vagy számszakilag hibás adatokat tartalmazó közlemények (majd a hiánypótlás, javítás elmaradása), vagy a 2008. és 2009. évi szja egy százalékos felajánlásból összegyűlt összeg felhasználására vonatkozó elektronikus közlemény be nem küldése volt. Persze olyan kedvezményezett is akadt, amely közleményében valótlan adatot közölt.

Az elvérzett szervezetek közt nagy arányban fordultak elő helyi intézmények - óvoda, iskola, sportlétesítmény - vagy helyi sporttevékenység, idősklub, művészeti tevékenység támogatására létrejött kezdeményezések. De szerepelt a kizártak közt olyan nagyobb intézmény is, mint a Csongrád megyei levéltár, a galgamácsai Vankóné Dudás Juli Alapítvány, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, a Fejlesztő Pedagógusok Szakmai Egyesülete, vagy a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége.