Ma naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Kezdetben délen és északkeleten fordulhat elő elszórtan futó zápor, zivatar, majd napközben elsősorban északon, északkeleten, valamint nyugaton alakulhatnak ki helyenként záporok, zivatarok. Élénk, erős, egyes tájainkon olykor viharos lesz az északi-északnyugati szél. Délután 24 és 32 fok között alakul a hőmérséklet – írja előrejelzésében az Időkép.

Vasárnap a napsütést többfelé zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők. Elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon alakulhatnak ki helyenként futó záporok, zivatarok. Még többfelé élénk lesz az északi-északnyugati szél. Többfelé friss lesz a hajnal, majd délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn változóan napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Elszórtan északon, északkeleten és nyugaton alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Kedden és szerdán sok napsütésre számíthatunk, de kedden északon és északkeleten elszórtan átmeneti jelleggel zápor, esetleg zivatar még kialakulhat. Csak helyenként élénkülhet meg ezeken a napokon a szél. Kedden 27-33, szerdán 29-36 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.