A Főügyészség közleménye szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amely öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A nyomozást külföldi társhatóságok jelzése alapján indították el, a terheltet a Rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közös, szakszerű művelet keretében fogta el.

A Főügyészség álláspontja szerint figyelemmel az elkövetés körülményeire mind a bizonyítás jogellenes befolyásának, mind a bűnismétlésnek a veszélyes valós, ezért nem jöhet szóba enyhébb kényszerintézkedés. A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt, az ügynek több gyanúsítottja is van.

Korábbi értesülések szerint a hétvégén fél tucat fiatalt tartóztatott le a Terrorelhárítási Központ egy XVI. kerületi sörözőnél, miután az amerikai hírszerzés szerint fegyveres akciót szervezhettek október 23-ára. A gyanúsították éles fegyvert nem, csak hatástalanított és airsoft fegyvert találtak.

A Telexnek a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) megerősítette, hogy az operatív eszközökkel beszerzett információk alapján az akciót szervező fiatalok fegyverek beszerzését és használatát tervezik. Mint írják, a hétvége folyamán a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól arról kaptak információt, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról.

Ráment '56 jelképére Magyar Péter

A politikus alig három héttel a nemzeti ünnep előtt, a közösségi oldalán jelentette be, hogy mától a lyukas zászló jelképezi a Tisza Pártot.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.