A TISZA Párt már majdnem ezer önkéntes munkáját koordinálja a legkritikusabb szakaszokon. Az alábbi települések várják önkéntesek jelentkezését: Dömös, Dunaalmás, Esztergom, Gönyű, Hédervár, Lábatlan, Mosonmagyaróvár, Neszmély, Nyergesújfalu, Süttő, Pilismarót, Budakalász, Dunabogdány, Dunakeszi, Kismaros, Kisoroszi, Leányfalu, Nagymaros, Százhalombatta, Szentendre, Szob, Sződliget, Tahitótfalu, Tass, Vác, Verőce, Visegrád, Zebegény.
A Magyar Péter által vezetett csapat hétfőn Dunabogdány, Szigetmonostor, Leányfalu településeken folytatja a munkát. A párt továbbra is várja a jelentkezéseket és a segítségkéréseket.

Katasztrófavédelem: időben értesítenek mindenkit, ha el kell hagynia az otthonát

A nap 24 órájában koordinálják a kárfelszámolást és az árvízi felkészülést a katasztrófavédelem operatív törzsei, amelyeket központi és minden árvíz által veszélyeztetett területen vármegyei szinten is létrehoztak.
Az árvíz elleni védekezést szakmailag a vízügy irányítja, a katasztrófavédelem az önállóan védekező önkormányzatoknak nyújt segítséget – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
A katasztrófavédelem minden árvízzel érintett önkormányzattal folyamatos kapcsolatot tart fenn, az érintett településeken katasztrófavédelmi összekötő tisztek segítik a védekezést.