Szerdán nyugodt, túlnyomóan felhőtlen, napos, száraz idő várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

A száraz időt csütörtöktől elszórtan, pénteken és szombaton már több helyen szakítja meg zápor, zivatar. Vasárnapra ismét csökken a csapadékhajlam.

A talajok nedvességtartalma péntekig tovább csökken, az aszály területi kiterjedése és mértéke pedig növekszik. A hét második felében is csak a számottevő záporok által érintett helyeken javulhat átmenetileg a talajok nedvességtartalma - közölte a HungaroMet.

Csütörtökön már nem lesz mindenhol zavartalan a napsütés, de jelentős csapadék továbbra sem valószínű. Elsősorban északon, északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Északon többfelé megélénkül a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

Pénteken egy hidegfront hatására a megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan várható zápor, zivatar. Feltámad az északnyugatira forduló szél. Délután 29-37 fokra van kilátás, melegebb délkeleten lesz. 

Szombaton szeles idő várható, elszórtan még lehetnek záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Mindenhol enyhül a kánikula, a maximumok 27 és 32 fok között alakulhatnak - olvasható az Időkép oldalán.