Számos reklám és poszt látott napvilágot az utóbbi időben arról, hogy az aszpartám mennyire káros az egészségünkre. 

Az aszpartám

Egy több évtizede ismert mesterséges édesítőszer, amelyet rengeteg élelmiszer tartalmaz, olyanok, mint például a cukormentes üdítők.

Egy több évtizede ismert mesterséges édesítőszer, amelyet rengeteg élelmiszer tartalmaz, olyanok, mint például a cukormentes üdítők.

Ráadásul a gyártók előszeretettel használják ezt az összetevőt, mert olcsó az előállítása, és szinte alig van mellékíze

– írja a Tények.hu.

Itt az állásfoglalás az aszpartámról: kiderült az igazság az édesítőszerről

Megérkezett a WHO és a FAO állásfoglalása az aszpartám egészségre gyakorolt hatásáról.
Bővebben >>>

A vásárlók jelentős része azonban sajnos nincs tisztában azzal, hogy az aszpartám és más édesítőszerek milyen káros hatással vannak a szervezetünkre. 

Ez az összetevő ugyanis növelheti a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát

- állítja Dr. Pleva György, a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója.

Tehát tanácsos elkerülni azokat a termékeket, amelyek cukrot vagy aszpartámot tartalmaznak, így megelőzve többek között az elhízást, a kettes típusú cukorbetegséget.