Joggal merül fel a kérdés, hogy ha valakinek megváltozik a lakcíme, akkor kell-e új forgalmit intézni. Régebben, évekkel ezelőtt a válasz igen lett volna erre a kérdésre.

A Totalcar írása alapján azonban közel egy évtizede ezt megváltoztatta. Az új hatályos jogszabály szerint pedig „új forgalmi engedélyt kell kiállítani a „Műszaki lap” első oldalán, az „Üzemben tartói lap” vagy a „Bejelentő lap” első oldalán szereplő adatok változása esetén az üzemben tartó (tulajdonos) lakcímének (székhelyének, telephelyének) változására vonatkozó adatai kivételével, továbbá a forgalmi engedély hátoldalán az időszakos vagy forgalomba helyezés előtti vizsgálat azonosítója vagy a hivatalos feljegyzések részére fenntartott hely betelte esetén."

A lakcímadat adatai a jogszabály által taglalt természetesen személyazonosító adatok körén kívül esik, ezért képez kivételt.

Mostanra már a hatóságok összefésülték a digitális nyilvántartásaikat, így például ha megállít minket a rendőr, akkor nem a forgalminkból tudja meg a lakcímünket.

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy a biztosítók, bevett és komfortos megoldásként, az irányadó díj esetében csak a következő biztosítási évtől számolnak a megváltozott területi szorzójú lakcímmel.

Foghatják a fejüket a budapestiek: ennyi kötelezőt kell fizetni a rollereseknek

Meglepő, de az eddigi szerződések csak 39 százalékát kötötték fővárosiak.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.