A Budapesti Közlekedési Központhoz több bejelentés is érkezett az elmúlt időszakban, melyek szerint magukat a BKK vagy a BKV munkatársainak kiadó szélhámosok megpróbálják a fővárosban közlekedőket megkárosítani.

A tájékoztatás szerint a csalók frekventált csomópontokban közelében tűnnek fel és rendkívül kedvező áron kínálnak fel különböző értékcikkeket, köztük jegyeket és bérleteket is.

Ugyanakkor az elkövetők legtöbb esetben semmit sem adnak át, ám arra is volt példa a bejelentések alapján, hogy az utazásra nem használható, érvénytelen jegyet vagy bérletet adtak át a gyanútlan áldozatoknak.

A BKK arra kéri ügyfeleit, hogy legyenek fokozottan óvatosak, amikor jegyet vagy bérletet vásárolnak, azokat kizárólag a hivatalos értékesítési csatornákon keresztül szerezzék be, mint amilyen a BudapestGO applikáció, vagy a BKK Pontkeresőjében található értékesítőhelyek. Ezzel biztosan elkerülik, hogy áldozattá váljanak.

Tovább nőtt a banki csalások száma, de már egyre inkább résen vagyunk

Március végéig az egy évvel korábbinál háromszor több, összesen 16 milliárd forintnyi kárt okoztak a bűnözők. Ugyanakkor a megakadályozott visszaélések száma is a duplájára nőtt.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.