A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint megalapozatlan a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) 200 millió forintos büntetést kirovó határozata, ezért azt közigazgatási perben megtámadja. A BKK hétfői közleménye szerint a szervezetet teljes meglepetésként érte a KDB 200 millió büntetést kirovó határozata. A közlekedési vállalat hozzátette: 

a jogorvoslatot indító pályázó 10 milliárd forinttal többet kért volna ugyanazért a szolgáltatásért, mint a nyertesnek kihirdetett pályázó.

BKK tudatta azt is, hogy a KDB mostani döntését ugyanúgy megalapozatlannak tartja és közigazgatási perben fogja megtámadni, mint a Lánchíd  felújításával kapcsolatban tavaly kirótt bírságot, amelyről a Fővárosi Törvényszék utóbb megállapította, hogy jogszerűtlen volt a KDB részéről.

A Közbeszerzési Döntőbizottság hétfőn tette közzé határozatát, amelyben megállapította, hogy a BKK egy 2023-as, autóbuszvonalak üzemeltetésére kiírt pályázat során sértette meg a közbeszerzésekről szóló törvényt  – írja az MTI.

A KDB kiemelte, hogy a részvételi felhívásban nem rögzítették pontosan és egyértelműen a szállítási határidőket és nem határozták meg egyértelműen a gyártói vagy szállítói nyilatkozat adattartalmát.