A társaság arról tájékoztatott, hogy a folyó emelkedő vízszintje miatt a H5-ös HÉV alagúti szakasza után várhatóan péntektől teljesen lezárják a Batthyány téri aluljárót, az M2-es metró így ott nem áll meg, a vonatok csak áthaladnak az állomáson.

Szintén várhatóan péntektől a 19-es és a 41-es villamos közlekedését is korlátozzák a Lánchíd térségében: a 41-es villamos a Krisztina körút felé az 56-os villamos vonalán közlekedés, a 19-es villamos pedig két szakaszon jár: a Bécsi út felől csak a Batthyány téri, illetve a Clark Ádám téri ideiglenes végállomásig, Kelenföld irányából pedig a Clark Ádám térig.

A BKK ugyanakkor hozzátette, hogy szükség esetén akár már csütörtök délután is módosulhat a villamosok menetrendje.

Csütörtöktől kezdődően a 2-es villamos a jelenlegihez képest is még rövidebb útvonalon közlekedik: a Jászai Mari tér felől csak a Kossuth Lajos térig, innen azonban már a Március 15. térig sem jár és ezen a szakaszon pótlóbusz sem fog közlekedni – írja a BKK.

Szintén lezárják szerda délutántól a Clark Ádám téren a gyalogos-kerékpáros aluljárót. Ezzel együtt azonban sűrűbben indulnak a nagykörúti 4-es és 6-os villamosok, és az 1-es villamos vonalán is több járat közlekedik.

Árvíz: négy ország, 18 halálos áldozat

Az egész Közép-Európán pusztító árvizekben emberek tűnnek el, holttestek maradnak a romok után.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.