Az őszi repülőtéri forgalom várható növekedése miatt a forgalmasabb hétfői, pénteki és vasárnapi napokon a korábbi őszi időszakhoz képest gyakrabban jár a 100E Repülőtéri Expressz az október 1-től életbe lépő őszi menetrendben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel pénteken.

A 100E a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Deák Ferenc tér  között jár, érintve a Kálvin teret. A buszjárat a hét minden napján 0-24 óráig közlekedik,

október 1-től, keddtől pedig a várhatóan növekvő turistaforgalom miatt az őszi időszakban az eddig megszokottnál is sűrűbben.

A hétköznapi nagyobb forgalmú napokon, hétfőn és pénteken megmarad a nyári idénymenetrendnek megfelelő sűrűbb követés, így a korábbi 7-8 perc helyett 6-7 percenként indulnak a buszok a végállomásokról.

Vasárnap napközben szintén a korábbinál sűrűbb követés lép érvénybe, így 8-9 helyett ekkor is 6-7 percenként közlekednek a 100E járatok. A korábbi őszi idénymenetrendnek megfelelően napközben a keddi, szerdai és csütörtöki napokon 8-9, míg a szombati napokon 10 percenként indulnak a buszok.

Az expressz mindig a repülőtér nagyobb forgalmi irányához igazítva, a nap elején a repülőtér felé, míg késő este a belváros felé indul gyakrabban.

A járat menetrendje a BKK weboldalán érhető el. A 100E-re szóló repülőtéri vonaljegyet

  • a BudapestGO alkalmazásban,
  • a BKK jegyautomatáiból,
  • az ügyfélpontokban (ezekből a reptéren több is található) 
  • és a BKK jegypénztáraiban lehet megvásárolni.

A legközelebbi értékesítési pont mindig megtalálható a BKK honlapjának térképes pontkeresőjében.