Szerdán kezdődött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora a Fejér megyei Bodajkon, de még kezdés előtt megjelent egy felhívás arról, hogy mit nem vihetnek magukkal. Ebben

megtiltották, hogy gumióvszer legyen náluk, de szerepelt még benne a körömcsipesz, kisolló, borotva, de még sz üdítő is.

A 444 megkérdezte a hallgatói képviseletet a listáról, az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökének válaszából azonban kiderült,

Valóban igaz, hogy a gumióvszer a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik, azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet.

A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus – tette hozzá Radácsi Kristóf.

A felhívás, amely a BME Facebook-oldalán jelent meg
A felhívás, amely a BME Facebook-oldalán jelent meg
Kép: Facebook

A nagy testvér is ott lesz.

Arról nem érkezett hír, hogy ennek betartását hogyan ellenőrzik, de sokat sejtet, hogy a szervezők

minden gólya felhőtlen szórakozására kiemelt figyelmet fordítanak, és egész nap számon tartják a gólyák közösségi aktivitását a szabályok betartása érdekében, még a szabadidőben is.

Radácsi tudja, hogy a szabályaik szigorúbbak a megszokottnál, de mint fogalmazott, így biztosítani tudják azt, hogy minden gólya értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban vegyen részt.

A gólyatábor szabályait az egyetem, a Hallgatói Képviselet és a biztonsági szolgálat alakította ki.

A tandíjemelés után további nehézségek várnak a hallgatókra

Az elszabadult albérletárak miatt több mint kétszeres a túljelentkezés a kollégiumi férőhelyre, mondta Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője lapunknak. És kitért arra is, hogy nem tartják helyesnek, hogy az önköltséges hallgatók nem kaphatnak ösztöndíjat. Erről itt írtunk bővebben >>>