A hétvégén rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére arról, hogy feltételezett robbanóeszközre bukkantak egy TÜZÉP telep területrendezésekor Esztergomban, a Visegrádi úton. A helyszínen Bábel Attila zászlós, tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy 100 kg-os szovjet rombolóbomba került elő élesített fenék- és orrgyújtó szerkezetekkel.

Megkezdődik a száz kilogrammos szovjet rombolóbomba hatástalanítása Esztergomban, ezért a rendőrség lezárta a területet – közölte az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje kedden az MTI-vel.

Gajdos Milán főhadnagy felidézte: a Visegrádi úton, a Tüzép-telep területrendezésekor, szombaton bukkantak a 100 kilogrammos, élesített fenék- és orrgyújtó szerkezettel rendelkező szovjet rombolóbombára.

„A robbanótest elszállításához annak hatástalanítása szükséges, ennek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 200 méter sugarú körben zárta le a rendőrség az érintett területet kedden reggel, a tűzszerészek pedig ezt követően megkezdik a rombolóbomba hatástalanítását” – tette hozzá a főhadnagy.