Francois Berisot az elmúlt öt évben a VINCI Airports-hoz tartozó belgrádi Nikola Tesla Repülőtér vezérigazgatója volt, azonban 2024. június 6-tól már a Budapest Airport  Zrt. vezetőségi székét foglalja el - olvasható a Budapest Airport sajtóközleményében. 

Az új  igazgató magasan képzett szakember a repülőtér-üzemeltetési iparágban. Többek között olyan területeken rendelkezik tapasztalatokkal, mint az üzemeltetésirányítás, a kereskedelmi és piacfejlesztés, az infrastruktúra-felújítás és bővítés, a stratégiai tervezés, a pénzügyek és a kivitelezés. 

Emellett széleskörű ismeretekkel rendelkezik a repülőtér-üzemeltetés terén, amelyeket több releváns munkakörben és az azokkal járó tapasztalat révén szerzett meg. Legutóbb például a belgrádi Nikola Tesla repülőtér vezérigazgatójaként.

Ezt megelőzően a TAV Construction ügyvezető igazgatóhelyettese és pénzügyi igazgatója volt Törökországban. Korábban a VINCI Airports üzletfejlesztési projektigazgatójaként nagy repülőtéri projektek (köz- és magánszféra partnerségek, repülőtér-felvásárlások és privatizációk) felügyeletéért volt felelős.

VINCI Airports-hoz való csatlakozása előtt több operatív pozíciót is betöltött, többek között az ammáni (Jordánia) Queen Alia Nemzetközi  Repülőtér forgalmi igazgatójaként is. 

Francois Berisot, a Budapest Airport Zrt. leköszönt vezérigazgatóját Kam Jandut váltja, aki 2009-ben csatlakozott a BUD-hoz, és korábban  légiközlekedési igazgatóként, majd kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként is dolgozott a vállalatnál. 

Európai repülőtéri rangsor: Berlin az élen, de Amszterdam a legszórakoztatóbb

Európában a legjobb reptéri élményt a német főváros légikikötője nyújtja, míg a dobogó második és harmadik helyét a müncheni és a brüsszeli reptér foglalja el – derül ki az Eurochange friss, negyven szereplős rangsorából, amelynek utolsó helyén a bukaresti repülőtér szerepel, miközben a Budapest Airport lemaradt a listáról.
Bővebben--->