Hiába ült le ismét tárgyalni Karácsony Gergely és Magyar Péter, hogy egyeztessenek a főváros működésével kapcsolatban, továbbra sem tudni, ki lesz a főpolgármester-helyettes, lesz-e bármilyen többség az új közgyűlésben, de azt sem, hogy döntésképes lesz-e egyáltalán a testület, amely már nem a kerületek vezetőiből áll össze, hanem megválasztott pártképviselőkből.

A többséghez 17 fő kellene.

  • A Tisza Párt 10,
  • a Fidesz-KDNP szintén 10,
  • a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP 7,
  • a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 3,
  • a Vitézy Dáviddal Budapestért- LMP- Zöldek pedig 3 mandátummal rendelkezik.

Magyar Péter és Karácsony Gergely egy asztalhoz ült csütörtökön. Bár a főpolgármester korábban azt mondta, ha lesz eredmény azt elmondja a nyilvánosságnak, most a tárgyalás után nem kívánt nyilatkozni.

A Tisza Párt elnökét is kereste a csatorna, de ő sem mondott semmit.

abban maradtunk a főpolgármester úrral, hogy majd akkor nyilatkozunk, hogyha van miről

– mondta az ATV Híradónak Magyar Péter, aki már korábban leszögezte: a Tisza Párt nem jelöl helyettest és egyetlen személyt sem támogat, aki a Gyurcsány-Bajnai korszakhoz köthető.

Magyar Péter pár hete Vitézy Dáviddal és Kovács Gergővel tárgyalt. A Kétfarkú Kutya Párt társelnöke megerősítette: Magyar Péter felvetett egy, a Tisza Pártot, a Kutya Pártot és az LMP-t érintő együttműködést, amely Karácsony Gergellyel szűk többséget jelentene.

Az új közgyűlés októberben alakul meg.

Tarlós István elárulta, kire szavazott

A volt főpolgármester szerint Szentkirályi Alexandra meg tudta volna nyerni a főpolgármester-választást, ha a Fidesz hagyja, hogy a saját egyéniségének megfelelően kampányoljon. Erről itt olvashat többet >>>