Mindig könnyen bele tud rondítani az utazásba és a nyári pihenésbe az, ha valamilyen betegség ér bennünket vagy ha éppen az allergiánk miatt a szebbnél szebb tájak helyett csak papírzsebkendő hegyeket látunk magunk előtt.

Ezzel kapcsolatosan egy igen érdekes listát állított össze a Hellotickets, ahol Budapest nem éppen előkelő helyen szerepel. A lista ugyanis azokat a városokat mutatja be, amelyek a szénanáthával és allergiával küszködők számára nem ajánlottak, azaz no-go zónák.

Az utazási portál összevetése szerint, melyet az Index vett észre, Budapesten a nyári hónapokban a legmagasabb a levegő pollentartalma. Az eredmények meghatározásához a lista összeállítói a Google Travel Insights legkeresettebb úti céljaira vonatkozó adatokat gyűjtötték össze, hogy megállapítsák, melyek a legnépszerűbb európai városok.

Mindezek alapján a magyar fővárosban rendkívül magas a pollen tartalma a levegőben nyáron és ősz elején, egész konkrétan júliustól szeptemberig. Ugyanakkor májusban és júniusban még jó választás lehet az allergiásoknak is. A magas pollenkoncentráció oka elsősorban a parlagfű jelenléte.

Az allergiások számára kifejezetten kellemetlen úticél lehet Svájc, azon belül Zürich is, ahol bár jóval enyhébb az idő nyáron, mint más közép-európai országokban, mégis itt hosszabb és intenzívebb a pollenszezon, mint a kontinens más részein.

Hasonlóan pollenben gazdag város Varsó és Milánó is, ahogy Korfu szigete sem a legfelfrissítőbb hely a szénanátáhsoknak és az allergiásoknak.

Lesújtó hír az allergiásoknak: egyre agresszívebbek a pollenek

A várandós nők már a terhességük idején sokat tehetnek, hogy megelőzzék gyermekük allergiájának kialakulását.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→