A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közlése szerint a 32 éves férfi 2011-ben egy karddal szúrt hátba egy magyar férfit, aki belehalt a támadásba. Ekkor ugyan az elkövető a gyilkosság helyszínéről elmenekült, de később feladta magát. Tettéért életfogytig tartó börtönre ítélték, amelynek meg is kezdte a letöltését.

Azonban a börtönben súlyos személyi sérüléseket okozó bűncselekményt követett el, ezért 12 év elteltével a kanadai hatóságok a feltételes szabadlábra helyezését is megtagadták.

A feltételezések szerint ezután dönthetett úgy, hogy megszökik, ami idén májusban sikerült is neki. Ezt követően nemzetközi körözést adtak ki ellene, a hatóságok nagy erőkkel keresték.

Az Amszterdamból Budapestre érkező repülőgépből szállt ki a körözött férfi, amikor a KR NNI és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egységei elfogták. Amikor belépett Magyarország területére, akkor testvére okmányával igazolta magát. A rendőrök a terminálon bilincselték, onnan pedig előállítottak a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, ahol őrizetbe vették.

A közlemény szerint más nevére szóló igazolvány használata miatt közokirat-hamisítás miatt indult vele szemben büntetőeljárás, kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Zavarta az utast a hosszú sor, bomba ötlete támadt a reptéren

Hosszú volt a várakozási idő az egyik német reptéren a biztonsági ellenőrzéskor. Az egyik utast ezt annyira frusztrálta, hogy viccelődni kezdett a személyzettel.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.