Az már talán nem meglepő, hogy Budapesten az egyik legélénkebb az éjszakai élet, nem csupán Európában, hanem világviszonylatban is. Számos turisztikai újságíró emelte már ki az eklektikus belső-erzsébetvárosi romkocsmákat, amely rengeteg bulituristát vonz.

A Time Out brit magazin olvasói sem mentek el mellette szó nélkül, amikor a lap azt kérte tőlük, hogy értékeljék a legmenőbbnek vélt bulivárosokat megfizethetőség és minőség szempontjából.

A végeredményt tekintve pedig a lap 2024-es év 13 legjobb éjszakai életet kínáló várost felvonultató listáján Budapest a 9. helyen végzett.

A magyar főváros a Ghánában található Accrát, Buenos Airest, Taipeit és Szingapúrt is maga mögé utasította. A magazin szerkesztői elmondásuk szerint a listát úgy állítottak össze, hogy a világ több száz legjobb városában több ezer embert kérdeztek meg arról, hogy mik a kedvenc szórakozóhelyeik és élményeik, valamint, hogy értékeljék a városuk éjszakai életét annak minősége és megfizethetősége alapján.

A válaszokat összesítve a lap szerint a budapesti szórakozóhelyek 80 százalékos minőségi pontszámot kaptak, a megkérdezettek kedvenc klubjai között a Budapest Park, a Remix, az Instant-Fogas Komplexum, a BOB, a CAT, a Morrison's 2, valamint a Peaches and Cream szerepeltek.

Peterjon Cresswell, a magazin egyik helyi szerkesztője a fentieken túl megemlíti még az általa elegánsabbnak vélt és szép panorámával rendelkező Cloud IX-et és a Skybart, valamint az A38 Hajót.

Vége a mulatságnak, Orbán Viktor rendet tesz a bulinegyedben

Két minisztert is kijelölt Orbán Viktor, hogy a következő szűk egy hónapban stratégiát dolgozzanak ki arra vonatkozóan, hogy javítsák a közbiztonság helyzetét Belső-Erzsébetvárosban. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.