A Magyar Közlönyben megjelent a Bruno van Pottelsberghe rektori megbízásáról szóló köztársasági elnöki határozat. A belga egyetemi tanár kinevezését mind a Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa, mind az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány is támogatta. Van Pottelsberghe a rektori pozíció mellett az elnöki feladatok ellátására is megbízást kapott. 

„Gratulálok van Pottelsberghe úr kinevezéséhez. Nagy várakozással tekintek a vele kezdődő új egyetemi ciklusunk elé. A modellváltással felépített eddigi eredményeink jó alapot nyújtanak a további fejlesztésekhez. A most érkező rektor meggyőző nemzetközi szakmai tapasztalatának és a letisztult vezetői programjának köszönhetően a Corvinus számára immár maradéktalanul adottak a feltételek ahhoz, hogy nemzetközi súlyú egyetemmé váljon, melyhez minden támogatást megadunk. A cél eléréséhez, a közös munkához sok sikert kívánok új rektorunknak” – mondta a köztársasági elnöki határozat kapcsán Hernádi Zsolt, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumának elnöke. 

Megtiszteltetés, hogy megkezdhetem munkámat az ország egyik vezető felsőoktatási intézményének, a Budapesti Corvinus Egyetemnek az élén. Minden tudásommal azon fogok dolgozni, hogy a megkezdett utat folytatva a Corvinus további fejlődését és nemzetköziesedését minden lehetséges módon elősegítsem. Az oktató-kutató kollégákkal, támogató területi munkatársakkal, hallgatóinkkal és partnereinkkel együttműködve az a célunk, hogy a Corvinus – a legmodernebb képzési és kutatási teljesítményével – Európa legjobb, legvonzóbb egyetemei közé tartozzon

– mondta az új rektor. 

„Fontos, hogy a legtehetségesebb magyar fiatalok számára itthon is világszínvonalú képzést biztosítsunk, valamint egyre több nemzetközi hallgató válassza a magyarországi felsőoktatást. A következő években három kiemelt fontosságú témára kívánok koncentrálni: a dimenzióváltásra a nemzetköziesedésben és nemzetközi láthatóságban, a kutatási kiválóság további erősítésére, valamint az innovációkra az oktatásban, különös tekintettel a fenntarthatóságra és a mesterséges intelligenciára” – mondta Bruno van Pottelsberghe a kinevezése alkalmából.  

A Belgiumban született Bruno van Pottelsberghe tanulmányait az Université Libre de Bruxelles-en végezte. Főbb kutatási területei az innováció-gazdaságtan, a szabadalmi rendszerek, a szellemi tulajdonjogok és a technológiatranszfer. Kimagasló tudományos eredményeket ért el, több mint 60 tudományos cikk szerzője vagy társszerzője, öt könyv szerzője vagy társszerzője, társkiadója.  Jelentős oktatói gyakorlattal rendelkezik alap-, mester-, Executive MBA- és a doktori képzésben – mutatták be az új rektort.