Egy macsétával, ásóval, kapával felfegyverkezett család támadt rá még hétfőn egy kétegyházi italmérőben  egy másik családra.

Egy férfi a bántalmazás elől menekülni próbált, ám egy 25 éves újkígyósi férfi az autójával utána indult, és szándékosan elsodorta. Mire a sértett felállt, a férfi a gépkocsival visszafordult, majd ismét elgázolta. A mentők a sértettet súlyos sérülésekkel  szállították kórházba. Az elkövető elmenekült a helyszínről.

A rendőrség egy nap után azonosította a gyanúsítottat, de addigra a lakásáról ismeretlen helyre távozott. Néhány órával később viszont önként megjelent a rendőrségen - közölte  a Békés Vármegyei Főügyészség közleményben az MTI-vel pénteken.

A támadót a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették.

A Békés Vármegyei Főügyészség azért kezdeményezte a letartóztatását, mert az eljárás kezdeti szakaszában a rendőrség elől megszökött, és a gépkocsit, mint bizonyítási eszközt, elrejtette.

A bűncselekmény tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné - írták közleményben.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.