A Szentendre Blogol nevű Facebook-csoportban jelent meg az a nyilvános poszt, amelynek szerzője egy erőszakos esetről ír.

Mint fogalmaz, az egyik budakalászi áruház parkolójában külföldi rendszámmal érkező csalók próbáltak meg neki edényeket ajándékozni, azzal az ürüggyel, hogy

már csak ez az  doboz maradt, de menniük kell vissza Svájcba.

A történet írója szerint a csalók már rögtön a csomagtartójába akarták pakolni az edényeket, amihez még további késkészleteket is bepakoltak, amelyet szintén megmaradt ajándéknak neveztek. Ekkor azonban hirtelen ki akarták fizettetni a poszt írójával a késkészleteket, hogy legyen pénzük benzinre.

A poszt írójának végül sikerült elhajtania a csalókat, és amikor az áruház dolgozóinak jelezte a történteket, kiderült, hogy tudtak róla, sőt, hozzátették, hogy

VOLT OLYAN ESET IS, AMIKOR A CSALÓK KÉSSEL KÉNYSZERÍTETTÉK AZ ÁLDOZATUKAT, HOGY PÉNZT ADJON ÁT NEKIK.

A kommentelők egy része megerősítette, hogy csakugyan léteznek ilyen csalók, megjegyezve, hogy ez az átverés már 10-15 éve virágkorát éli. Úgy látszik, akadálytalanul.

Minden 1 milliós utalásból 30 forint a csalóknál landol

Az elmúlt egy évben 45 milliárd forint tűnt el a számlákról sokszor egyik pillanatról a másikra, de a számokat onnan kell megközelíteni, hogy az elektronikus pénzforgalom drasztikusan bővül.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.