Demszky Gábor 1990-től húsz éven át volt Budapest főpolgármestere, ám mára elege lett a fővárosból és összességében Magyarországból, így Horvátországba tette át a székhelyét.

A volt városvezető többek között azért döntött a költözés mellett, mert úgy érezte, már nincs számára Budapesten hely. A politikus a Blikknek azt is elmondta, hogy rettenetesen elkeseríti a főváros pénzügyi kifosztása.

Persze jár a BKV, elviszik a szemetet, a fontos dolgok nagyjából működnek. De nincs fejlesztés, romlanak az utak és velük együtt minden más is. Ez az egyik oka annak, hogy úgy döntöttem, elköltözöm innen

– tette hozzá Demszky Gábor, aki arról is beszélt, hogy már a családja sem köti Budapesthez, mert egy részük Gyöngyösön él, de van, aki Amerikában, vagy Nyugat-Európában.

Az egykori főpolgármester azt tervezi, hogy végleg átteszi a székhelyét Isztriába, a tengerpartra, ám havonta három-négy napra visszatér Budapestre, ahol szeret például operába és színházba járni. Elmondása alapján egy kis lakást bérel, egész jól beszél horvátul, naponta úszik, olvas, gyönyörködik a panorámában, és egyre több helyi barátot gyűjtött már magának.

Mocsok, tömegnyomor, lehúzás: felkapott nyaralóhelyek, ahova kevesen mennének vissza

Horvátország, Törökország, Egyiptom - sokan töltik a szabadságukat ezekben az országokban, és a többségük hajlamos dicsekedni. Az árnyoldalakról és a kellemetlenségekről azonban kevesebb szó esik, pedig bőven lenne miről beszélni.

A részletekről ITT írtunk bővebben.