Esik az eső a Dunakanyarban, biztosra megy a természet, árad a Duna

Szentendrén a város polgármestere szeptember 15-én elrendelte az elsőfokú árvízvédelmi készültséget. Az előrejelzés szerint a vízállás szeptember 21-én, szombaton elérheti Nagymarosnál a 716 cm-t, Szentendrén a 740-750 cm-t, és ez a vízszint 

CSUPÁN 46 CENTIMÉTERREL ALACSONYABB, MINT A 2013-AS REKORD IDEJÉN, AMIKOR A LEGMAGASABB VALAHA MÉRT VÍZSZINTET ELÉRŐ DUNAI ÁRVÍZNÉL A SZENTENDREI TETŐZÉS 796 CM VOLT. 

Bizonyos, hogy a 2013-ban elöntött területek ismét víz alá kerülnek. 

Felállítják a mobil védelmi falat

A mobil árvízvédelmi fal felállítását a vízkárelhárítási terv Szentendrén 600 centiméteres vízszintnél írja elő, és a vízállás 18-án szerdán a hajnali órákban éri el ezt a szintet. 

A MOBILFAL FELÁLLÍTÁSA SZEPTEMBER 17-ÉN, KEDDEN REGGEL 6 ÓRAKOR MEGKEZDŐDIK, 

és várhatóan a délutáni órákig be is fejeződik.

Kép: Economx, Sánta András

Méghogy kék Duna!

A városkában a Kék Dunáról elnevezett épület előtt töltik már a homokzsákokat, készülnek a zavaros zöld színű folyam támadására.

Kép: Economx, Sánta András

Készültségben a Katasztrófavédelem

A Katasztrófavédelem Pest Vármegyei Területi Rendeltetésű Mentőszervezet bevetési hajója egyelőre kikötve várja a hamarosan bekövetkező nehéz órákat, amikor szükség lesz a megerősített védekezésre.

Kép: Economx, Sánta András

Acélsámlikon egyensúlyoznak a mobilházak

A kikötő kempingjében vasbakokra emelték a mobilházakat, mert az áradó Duna minden bizonnyal elsodorná az amúgy kerekeken álldogáló építményeket.

Kép: Economx, Sánta András

Árvízvédelmi készültség miatt a terület lezárva

Kép: Economx, olvasói fotó
Kép: Economx, Sánta András