„A Valyonak évtizedes tapasztalata van abban, hogy a Duna-parti köztereket szerethető, aktív és hozzáférhető terekké alakítsa. Most egy olyan különleges helyhez nyúlunk, ami bár szintén kihasználatlan és vízparti, de egy ipari épületegyüttes is jár hozzá! Duna-közelségben, helyi és szélesebb közösségek bevonásával valami épül: egy olyan új hely magjait hintjük el, amely a városlakók kreatív energiáit képes befogadni” – olvasható a Valyo Facebook-bejegyzésében. 

A helyszínről egyelőre csak egy fényképet közöltek, az egyik kommentelő azonban már be is azonosította a területet: a fotó a Lágymányosi-öböl végénél készült a Dürer Kert mellett, a volt hengermalom épületének tetejéről – írja az epiteszforum.hu. Tehát feltehetőleg itt épül a szimplán csak ÚJ HELY-nek nevezett közösségi tér a Valyo tervei szerint. 

„A tervezés során megismerjük a helyi és nemzetközi gyakorlatokat, a környék adottságait, az itt lakók és dolgozók igényeit. Fontosnak tartjuk, hogy az ÚJ HELY a környékhez illeszkedve hasznosuljon, a közösségi központtá váljon, mind a Valyo, mind a helyi lakosok értékeit képviselve fejlődjön.”

A feladat nem lesz nehéz, mivel a Duna-part egyik legjobb helyzetű, kihasználatlan részéről van szó, amelynek a közelében több más Valyo-s projekt is zajlott, írják, feltehetően az Árasztó-parton kialakított köztérre is utalva. Hamarosan további részleteket is közölnek majd.