főváros egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés is megelőzteírja az óbudai önkormányzat közleménye. 

Az érintett partszakaszt átvizsgálták, megtisztították, a föveny élőkészítési munkálatait pedig az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködésben végezte.

A vízminőség ellenőrzését a nyitva tartás teljes ideje alatt folyamatosan megismétlik. Amennyiben eltérés történne a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéktől, a strandot azonnal lezárják, és csak akkor nyitnák meg újra, ha már garantálható a megfelelő vízminőség.

Természetesen fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva szabad. Ide tartozik például, hogy csak a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójákkal kijelölt részen szabad megmártózni. 

A fürdőhely minden nap 10 és 19 óra között tart nyitva, a területet pedig éjszaka is őrzik.

A Plázs  látogatói igénybe vehetnek napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget is. 

A strand idén is augusztus 20-ig tart nyitva.

Hamarosan kiderül, melyik a legjobb balatoni strand

A megmérettetésre 46 tóparti fürdőhely nevezett be.
Bővebben--->