A folyó magas vízállása miatt számos korlátozás és lezárás van érvényben. Az Útinform gyűjtése szerint lezárták Győr-Moson-Sopron vármegyében a 14-es főúton lévő Vámosszabadi ártéri hidat, ezzel együtt pedig a határátkelőhelyet is.

A lezárás a teljes közúti forgalmat érinti, így a vármegyében az M15-ös autóutat, Komárom-Esztergomban pedig a 13-as főúti Monostori-hidat használhatják a közlekedők kerülőútként.

Pest vármegyében a 2-es főúton Vác térségében a 32-es és a 34-es kilométer között már teljes útzár van érvényben, ami este 7 órától már Sződliget előtt, a 28-as és a 29-es kilométer között is érvényes lesz. Terelőútként az M2-es autóutat javasolják.

Dunabogdánynál a 11-es főúton a 33-as és a 35-ös kilométer között félpályás útlezárás van érvényben. Nagymaroson a 12-es főúton a 12-es és a 13-as kilométer között csak egy sáv járható.

A Csepelt, Ráckevét és Kiskunlacházát összekötő 5101-es utat lezárták a 22-es és a 30-as kilométer között.

A Szentendrei szigeten a Tahitótfalu-Kisoroszi közötti út 13-as és 15-ös kilométer szakaszát zárták le az álló víz miatt. Kisoroszi közúton jelenleg egyáltalán nem megközelíthető. Teljes az útzár a Budakalász-Metro bekötő út 0-ás és 1-es kilométer között. A Tahitótfalu-Vác összekötő úton, a 3-as és 4-es kilométer között teljes az útzár. A felsoroltakon túl nem járhatók a Pest vármegyében található Duna menti kerékpárutak és komphoz vezető utak.

Egy fél kilométeres szakaszon az Ipolydamásd országhatárhoz vezető utat és lezárták árvízi védekezés miatt, melynek következtében a Helemba határátkelő sem használható.

Komáron-Esztergom vármegyében a 10-es főúton Dunaalmás és Almásfüzitő között a 72-es és a 75-ös kilométer közötti, valamint Süttő és Neszmély között a 62-es és a 67-es kilométer közötti szakaszt kellett lezárni, teljes szélességében pedig Dömösnél a 11-es főutat, a 46-os és 49-es kilométerek, valamint a 67-es és a 72-es kilométerek között.

Ugyanebben a vármegyében a 117-es fűúton a 10-es és 14-es kilométernél 60 kilométer per órás sebességkorlátozást rendeltek el,

A teljes lista az Útinform weboldalán érhető el.

Eszkalálódik a káosz a tömegközlekedésben az árvíz miatt

Továbbra is emelkedik a Duna vízszintje, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) újabb változásokat jelentett be.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.