Rétvári Bence kiemelte: az időpontfoglaláshoz nem kell mást tenni, mint megnyitni az Egészségablak mobilalkalmazást, az "Időpontok" menüpontban kiválasztani a "Beutaló nélküli" járóbeteg-ellátások közül a bőrgyógyászatot, majd a konkrét szakrendelőt és az elérhető szabad időpontot. A 1812-es Egészségvonal is fogadja a hívásokat, ott is lehet időpontot foglalni a szabad helyekre – tette hozzá.

A melanóma a legveszélyesebb bőrrák, amelyet az UV-sugárzás okozhat.

Azoknak, akik még a nyár végi, ősz eleji szezonban szeretnének bőrgyógyászati szakrendelésen, melanomaszűrésen részt venni, most már sokkal könnyebb és gyorsabb az időpontkérés az Egészségablak applikációban. Hozzátette: a melanoma korai felismeréssel és kezeléssel jól gyógyítható. A szűrés fokozottan ajánlott a nyaralások után.

Az anyajegyek ellenőrzése is zajlik – tette hozzá az államtitkár, aki kiemelte, a vizsgálathoz nem kell beutaló, ingyenes, és nemcsak a lakóhely szerinti rendelőbe, hanem az országban bárhova be lehet jelentkezni.

Reggeli sajtóinformációk szerint eközben Józsefvárosban már fél 7-kor több mint százan álltak sorba, hogy időpontot kaphassanak ultrahangvizsgálatra, miután a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban erre minden hónapban egyetlen alkalommal van lehetőség.

Az állami egészségbiztosító adatai szerint hatvan napon túl több mint 30,4 ezer beteg vár valamilyen műtétre. A kötelező várólistákon 27,5 ezer beteg áll sorban a műtők ajtajában. Erről itt olvashat bővebben >>>