A Samsung Electronics Magyarország, a világ legnagyobb okostelefon- és fogyasztói elektronikai gyártójának hazai képviselője, stratégiai együttműködésre lép a Doktor24-gyel, Magyarország egyik vezető egészségügyi szolgáltatójával.

A partnerséget kedd délután az Indamedia konferenciáján, az AI Summit 2024-en jelentette be Kóka János, a Doktor24 alapítója és a felügyelőbizottságának elnöke – írja az Index.

A két vállalat által kiadott sajtóközlemény szerint az 

együttműködés célja a magyarok egészségének és jólétének javítása olyan digitális funkciók és személyre szabott orvosi szolgáltatások kombinációja révén, amelyek célzottan a metabolikus szindróma megelőzésére és kezelésére irányulnak.

Vagyis az előadáson bejelentett partnerség kiemelt célja az ügyfelek hozzásegítése a metabolikus szindróma elkerüléséhez. Kóka az AI Summit 2024-en kifejtette: a metabolikus szindróma egy összefoglaló fogalom, ami magában foglalja:

  • a magas vérnyomást, 
  • a vérzsírok eltérését,
  • az elhízást
  • és a krónikus gyulladást,

utóbbi kettő egyébként a daganatos megbetegedések kockázatai is.

A magánegészségügyi szolgáltató alapítója hangsúlyozta: a metabolikus szindróma okozta állapot nem csak megelőzhető, de vissza is fordítható.

Az előadása során Kóka aláhúzta: fontos szerepe van az AI-nak az egészségügyben, mert lényeges, hogy az okoseszközök adatai megbízhatók legyenek, fontos az adatelemezés és a kockázatértékelés, és hogy a kezelések testre szabhatók legyenek.

Ehhez kapcsolódóan a Samsung és a Doktor24 partnersége

az ügyfeleknek abban segít, hogy a Samsung Health alkalmazásban megjelenő jólléti és fitneszcélokat szolgáló értékek kiegészülhetnek a laborvizsgálatok eredményeivel, amelyek alapján szakemberek segítik az értelmezést, és tesznek javaslatot a követendő életmódra.

Jön a Samsung egészségügyi utalványa

A kezdeményezés részeként a 2024. szeptember 26. és december 31. között megvásárolt, a Samsung Zrt. által forgalomba hozott Samsung Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 készülékekhez, illetve a Galaxy S24 család okostelefonjaihoz októbertől egy 70 ezer forint értékű egészségügyi utalvány jár.

Az utalvány beváltható a vásárló, illetve egy családtagja vagy munkatársa számára a Doktor24 által kínált egészségügyi csomagra, amely az alábbiakat tartalmazza:

  • laborvizsgálatokat;
  • eredménykiértékelést;
  • dietetikai konzultációt;
  • valamint személyre szabott orvosi szolgáltatások szervezését, amelyek célzottan a metabolikus szindróma elleni küzdelmet támogatják.

Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyarország alelnöke aláhúzta, hogy „az együttműködés mérföldkő abban az értelemben, hogy a legfejlettebb technológiát integráljuk az egészségügyi ellátással Közép-Kelet-Európában".