Az Egyesült Államok az egyik európai katonai támaszpont kibővítését tervezi, hogy nukleáris harci repülőgépeket telepítsen a lehetséges orosz fenyegetés ellensúlyozásaként. A kormányzati beszerzési szerződések szerint az Egyesült Államok az európai védelmi kezdeményezésének részeként a kecskeméti légitámaszpont korszerűsítését tervezi

– állítja az a Mandineren megjelent írás, amely a CEPER lap szemléjéből és a brit Telegraph írásából származik. 

A Mandiner konkrétan taktikai vadászrepülőgépek és stratégiai szállító repülőgépek elhelyezéséről írnak, arra hivatkozva, hogy „Oroszország az évtized végére készen állhat a háborúra” – írja a 24.hu. 

A portál megkereste a Honvédelmi Minisztériumot az üggyel kapcsolatban, akik azonban cáfolták a brit lap értesüléseit. 

Az Amerikai Egyesült Államoktól olyan kérés, hogy Magyarország területén atomfegyver tárolására kerüljön sor, nem érkezett. Atomfegyverek behozatala a magyar kormány és az Országgyűlés hozzájárulása nélkül egyébként sem lehetséges. kormány ilyen engedélyt nem adott és a jövőben sem tervez ilyenhez hozzájárulni – tette hozzá a tárca. 

Visszatérhetnek a nukleáris tesztrobbantások, vagy Trump tényleg egy békegalamb?

A Donald Trumphoz közel álló emberek, köztük olyanok, akik egy második kormányában is szerepet vállalnának, ismét felvetik azt az ötletet, hogy folytassák-e a nukleáris fegyverek tesztelését. N.Rózsa Erzsébet, az NKE professzora szerint ennek viszont kicsi a realitása.
Bővebben--->