Kedden a fátyolfelhőzet, illetve a helyenként erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható.

Az éjszakai csapadékgócok a délelőtti órákban lecsengnek, majd főként a késő délutáni, kora esti óráktól - legkisebb eséllyel nyugaton - alakulnak ki ismét záporok, zivatarok.

Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, illetve zivatarok környezetében is megerősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő - közölte a HungaroMet.

Szerdán a napsütésé lesz a főszerep, elvétve egy-egy zápor, zivatar a Dunántúlon alakulhat ki. Hajnalban 15-22, délután 30-36 fok várható. Az északkeleti szél főként a Dunától keletre lehet élénk.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg zápor, esetleg gyenge zivatar. Keleten és néhol délen élénk marad az északkeleti szél. Délután 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken folytatódik a napos, meleg idő, csapadék nem valószínű. Időnként az Alföldön támadhat fel néhol a légmozgás. 31-36 fokig melegszik a levegő délutánra. Hétvégén már kialakulhatnak frissítő zivatarok, a hőség azonban még a legtöbb helyen kitart - írja az Időkép.