Idén májusban hirdette meg a kormány a Mozgás Receptre programot, hogy aktivitásra ösztönözze a magyar lakosságot. A kezdeményezéshez elsőként fitnesztermek csatlakoztak a fővárosban és vidéken is, így már több helyen elérhető a támogatott fitneszbérlet.

A fizikai aktivitást háziorvosok ajánlhatják és írhatják fel a pácienseknek,program első időszaka augusztus 15-től október 15-ig tart, a kezdeményezés elindítóinak célja, hogy minél több ember éljen a lehetőséggel és folytasson egészségesebb életmódot.

A programhoz csatlakozó termek 45 százalékos kedvezményt adnak a recepttel rendelkezőknek a 30 napos bérlet árából

- írja a tudas.hu.

A támogatott bérlettel érkezők esetében állapotfelméréssel indul a folyamat, a legmodernebb technikát, a mesterséges intelligenciát is segítségül hívjuk a komplett, személyre szabott edzésterv és életmódprogram összeállításához, majd a gyakorlatokat a teremedző tanítja be a vendégeknek

- tájékoztatott Tóth Tamás, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetsége (MAFORSZ) volt alelnöke.

Király Norbert, a szövetség Csongrád-Csanád vármegyei elnöke hozzátette: természetesen az újonnan érkezőknek vannak félelmeik, kétségeik a kitartásukat illetően, hogy mennyire érzik majd magukat komfortosan az edzőteremben.

Fontos tudni azonban, hogy napjainkban a fitnesztermeket már elsősorban nem testépítők népesítik be, korosztálytól, testalkattól függően mindenki jól érezheti magát, megtalálhatja a neki leginkább megfelelő edzésformát és mindenben segítséget kap

- hangsúlyozta Király Norbert, aki szerint bár a támogatott bérlet 30 napos, de a tapasztalatok szerint már 21 nap alatt ki tud alakulni egy jó szokás, be tud épülni az életmódba a rendszeres testmozgás.