Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésre, hogy vannak-e olyan felméréseik, amelyekről Magyar Péter beszélt, és csak pár százalékos különbséget mutatnak a Fidesz, valamint a Tisza között, kijelentette: 

Magyar Péter általában nem mond igazat, nincsenek ilyen felméréseik. A miniszter kifejtette, most volt egy nagymintás közvélemény-kutatás – az EP-választás – ahol a Fidesz–KDNP 45 százalékot kapott, a Tisza Párt pedig kevesebb mint harmincat.

A tárcavezető tehát nem tart attól, hogy a Fidesz választási győzelmét bármi veszélyeztetné, sőt kedvezőbbnek látja a helyzetet, mint 2018 óta bármikor.

Beperelné a magyar kormány az Európai Bizottságot

A kormány a határrendészeti költségek megtérítését fogja igényelni a bizottságtól, ennek pedig jogi úton szeretnének érvényt szerezni. Mandátumot adtak Bóka János EU-ügyi miniszternek az Európai Bizottsággal történő tárgyalásra a migráció ügyében Magyarországot elmarasztaló ítélettel kapcsolatban – közölte Gulyás Gergely a csütörtök délelőtti kormányinfón.

A miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a népszavazáson hozott döntés parancs, a magyar emberek akarata ellenére Magyarországra senkit nem lehet betelepíteni, a határokat az illegális bevándorlóktól megvédik, akik pedig politikai menedékjogot kapnak, azoknak önkéntes döntésük alapján felajánlják az egyirányú ingyenes brüsszeli utat.