Szerdán északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett a napsütést erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja. 

Legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű zápor, zivatar. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt.

Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökések is lehetnek. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet - írja előrejelzésében a HungaroMet.

Az Időkép tájékoztatása szerint azonban

nem tart sokáig a holnapi hidegfront hatása, hétvégén újra elérjük a 35 fokot.

A front csütörtökre elvonul, mögötte szeles lesz az idő, illetve északkeleten, keleten még lehetnek záporok, zivatarok. Ekkor várható a héten leghűvösebb, de még így is 24 és 29 fok közé melegszik a levegő napközben.

A front jótékony hatásaként a csütörtökre, péntekre és szombatra virradó éjszaka országszerte friss lesz, érdemes lesz majd átszellőztetni az átmelegedett lakásokat.

Hétvégére déliesre fordul az áramlás, száraz, meleg levegő érkezik fölénk, visszatér a kánikula.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, keleten, északkeleten lehet időnként több gomolyfelhő az égen, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen futó zápor. Az északias szél keleten még élénk lehet. A friss hajnali órákat követően délutánra 26-31 fok közé melegszik a levegő. Szombaton újra megközelítjük, vasárnap elérjük a 35 fokot.