Hétfőn az ország szinte egyetlen területén sem zárható ki zivatarok kialakulása.

A zivatarokat általában viharos szél, jégeső, intenzív csapadék, néhol felhőszakadás kísérheti. Az éjszaka első felében még előfordulhatnak zivatarok, lecsengés csak hajnaltól várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb, a nyugati határnál a hűvösebb az idő. Késő este 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

közölte a HungaroMet.

Kedden gyakran takarhatják felhők a napot. Záporok, zivatarok főként az ország keleti felén, valamint helyenként délen alakulhatnak ki. Többfelé élénk, erős marad az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Szerdán a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet, a Dunától keletre felhősebb időre van kilátás. A legkeletibb tájakon eső, zápor is lehet, valamint nyugaton is előfordulhat egy-egy zápor, gyenge zivatar. Az élénk, erős északias szélben 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön zavartalanabb lesz a napsütés, de a megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A déliesre forduló szél többfelé megélénkülhet. Délutánra 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő. 

Péntekre túlnyomóan napos idő körvonalazódik csapadék nélkül. Továbbra is élénk lesz többfelé a délies légmozgás. A csúcshőmérséklet 27-32 fok között alakulhat – olvasható az Időkép előrejelzésében.