Csütörtökön sok napsütés várható fátyol-, és gomolyfelhőkkel. Az északi tájak mellett a déli óráktól máshol is erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan záporok zivatarok kialakulása várható, legkisebb eséllyel délnyugaton. A  szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között alakul, északnyugaton lehet pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, ott 30, 33 fok közötti értékek lesznek a jellemzőek. 

Késő estére 25 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet - írja előrejelzésében a HungaroMet.

A forróság a következő napokban is velünk lesz, napról napra az ország egyre nagyobb területén melegszik az idő, a vasárnap érkező front mögött átmenetileg - főként az ország észak-nyugati felében - mérséklődhet a hőség, ezt követően viszont ismét melegszik a levegő.

Pénteken is forrón süt le ránk a nap, a nagy melegben azonban ismét megnövekszenek a gomolyfelhők. Frissítő záporok, zivatarok főként északon, északnyugaton fordulhatnak elő. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet. Hajnalban 18-25, napközben 34-40 fokra számíthatunk.

Szombaton még tovább fokozódik a hőség. Az Alföldön többfelé 38-41 fokig emelkedik a hőmérséklet, és csak északnyugaton lehetnek 30-35 fok közötti maximumok. Záporok, zivatarok helyenként ismét kialakulhatnak. Nyugaton az északnyugati, keleten a délies szél lesz élénk, néhol erős - olvasható az  Időkép oldalán.