Szerdán egy nyugat-európai ciklon előoldalára kerülünk, ezért délnyugat felől továbbra is száraz, de már pár fokkal melegebb légtömeg érkezik fölénk. Napról napra emelkedik a középhőmérséklet, csütörtökön azonban egy  hidegfront miatt a  melegedés átmenetileg megtorpan.

Napközben délnyugati irányú lesz a szél, ami időnként megélénkül; a Dunántúlon erős széllökések is lehetnek. 32 és 37 fok közé melegszik a levegő, továbbra is sok lesz a napsütés, legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen.

Az érkező hidegfront hatására csütörtökön már északnyugatira fordul a szél, amivel pár fokkal hidegebb levegő érkezik az Észak-Dunántúlra, illetve az északkeleti országrészre, a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon azonban továbbra is tartani fogja magát a 30 Celsius fölötti csúcshőmérséklet Csapadék nem várható, legfeljebb kicsivel több gomolyfelhő lesz az égen.

A hőség várhatóan pénteken tetőzik, akkor egy újabb hidegfront érkezik majd, aminek hatására már nagyobb területlen hűl le a levegő, de még így is lesznek olyan helyek, ahol 30 fok fölött alakul majd a csúcshőmérséklet. A front előtt és után újra nagyobb eséllyel alakulhatnak ki helyi záporok, zivatarok

- közölte előrejelzésében a HungaroMet.

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel. Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. A Volánbusz Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen oszt ásványvizet - írták.