Pénteken borult idő várható, ugyanakkor a déli, délkeleti részeken elvékonyodhat a felhőzet, de legfeljebb csak kevés helyen bukkanhat elő a nap.

A csapadékzóna fokozatosan északkelet felé helyeződik, közben dél felől gyengül, szűnik is az eső. Estefelé már csak az északi tájakon eshet és ott is egyre kevesebb helyen, egyre gyengén intenzitással.

A déli, délkeleti országrészben néhol megdörrenhet az ég. A döntően északias szelet élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős, esetleg viharos lökések kísérhetik, a déli tájakon a délnyugati, nyugati szél élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között valószínű, de délkeleten ennél jóval magasabb értéket is mérhetnek. Késő este 9, 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton napközben már dél felől egyre nagyobb területen szűnik az esőzés, és elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet

közölte a HungaroMet.

A Dunántúlon többfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati, északi szél. Reggelre helyenként pára, köd képződik. Délután 12 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap még gyakran zavarhatják felhők a napsütést, és helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat átmeneti jelleggel. A Dunántúlon még többfelé élénk lesz az északnyugati szél. Több tájegységünkön is párás, ködös lesz a reggel. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Hétfőn az ország nagy részén már több órára kisüt a nap, de északkeleten még több felhő lehet az égen, és itt helyenként kisebb eső, zápor még kialakulhat. A Dunántúlon élénk lesz a délies szél. Hajnalra, reggelre többfelé pára, köd képződik. Délutánra 15 és 20 fok közé melegszik a levegő. 

Kedden sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás.

Sokfelé feltámad a déli, délkeleti szél, melynek hatására 18 és 24 fok közé melegedhet a levegő – olvasható az Időkép előrejelzésben.