Bár keddre virradóan egy hidegfront súrolja Magyarországot, ez nem sok változást hoz az időjárásban.

Nyugodt, évszaknak megfelelő időre van kilátás. A kevés felhő miatt azonban a hidegre érzékeny helyeken fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet.

Kedden hazánk északkeleti, keleti felében erősen felhős vagy borult idővel indul a nap, és még elszórtan - de egyre kevesebb helyen - előfordulhat eső, záporeső. Napközben e tájakon nagyrészt szakadozik, csökken a felhőzet, de néhol maradhatnak tartósan felhős körzetek.

Összességében a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább többórás napsütésre van kilátás.

Az északnyugatira, északira forduló szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként meg is erősödik, majd délután mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 14 és 21 fok között alakul, de a legtovább felhős északkeleti körzetekben ennél hűvösebb lehet. Késő estére 3 és 13 fok közé hűl le a levegő - közölte a HungaroMet.

Szerdán az ország keleti, északkeleti felén napos idő várható, nyugaton több felhő lehet az égen, ám csapadék ott sem várható. A Dunántúlon többfelé feltámadhat a keleti-délkeleti szél.

Hajnalban északkeleten gyengén fagyhat, nyugaton, délnyugaton enyhébb lesz az idő.

Napközben 13-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön marad a kettősség: keleten, északkeleten napos időre készülhetünk, míg nyugaton változóan, erősen felhős időre van kilátás. Eleinte a nyugati, délnyugati határszélen előfordulhat kisebb eső. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet. 13-20 fokig melegedhet a levegő napközben.

Pénteken ragyogó napsütésre számíthatunk, több felhő a Dunántúl nyugati részén lehet, csapadék azonban nem valószínű. A keleties szél többfelé élénk, az északnyugati tájakon helyenként erős lehet. Délután 13-19 fok várható - írta előrejelzésében az Időkép.