Az Időkép WRF modellje 1500 méteres magasságra vonatkozó hőmérsékleti animációja szerint a meleg légtömeg kiszorul, és érkezik helyére a hideg.

Különösen északnyugaton érezhető a lehűlés.

Itt a pénteki esti 14 fokról vasárnap kora délutánra 0 fokig hűlhet le a levegő. A felszínen persze nem lesznek ennyire zordak a körülmények, hiszen a napos, száraz időben 15 fok körüli hőmérsékletre készülhetünk.

Napra lebontva így fest a kép

Szombaton egy hidegfront hatására erőteljesen megnövekszik a felhőzet, és egy széles csapadékzóna halad át felettünk nyugatról keletre araszolva kiadós esővel, záporokkal, keleten zivatarokkal.

Délután nyugaton és északnyugaton lehet szárazabb az idő, és süthet ki több órára a nap. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 26 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Vasárnap reggel a Dunától keletre eshet még elszórtan, majd egyre inkább a déli tájakra szorul vissza a csapadék, délutánra szinte mindenhol eláll az eső, és felszakad a felhőzet.

A legtöbb napsütés a Dunántúlon ígérkezik. Az élénk, erős, néhol viharos északias szélben mindössze 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn már nem valószínű csapadék, mindenhol több órára kisüt a nap. Keleten és a középső tájakon élénk lesz az északkeleti szél. Délután 14-19 fokot mérhetünk.

Kedden időnként erősen megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban nem valószínű. A délies szelet többfelé élénk, néhol erős széllökések kísérhetik. Hajnalban nagyobb területen mérhetünk 5 fok alatti minimumokat, délután 15-21 fokot mutathatnak a hőmérők.