Csütörtök késő délután hidegfront érkezik, előterében viszont az erőteljes melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók. A hétvégén is érkezik egy gyenge front vasárnap, de nem sok vizet zavar.

Csütörtökön a déli óráktól északnyugat felől fokozatosan beborul az ég, egyre több helyen valószínű eső, zápor, délen zivatar is lehet.

A Tiszántúlon ugyanakkor estig kevés marad a felhő és csapadék sem valószínű. A déli, délnyugati szél délelőtt elsősorban a Dunántúlon lesz erős, néhol viharos, majd délután a Dunántúlon fokozatosan északira, északnyugatira fordul a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő

- közölte a HungaroMet.

Péntek túlnyomóan napos időre készülhetünk.

Hajnalban, reggel keleten, északkeleten fordulhat még elő eső, zápor. Napközben pedig a középső területeken, egy összeáramlási zóna mentén alakulhatnak ki újabb záporok. Az északi, északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 8-15, délután 15-22 fokot mérhetünk.

Szombaton sok napsütés várható, csak kevés felhő lesz felettünk. Csapadék nem valószínű. Az északias szelet keleten kísérhetik élénk lökések. Hajnalban északkeleten pára-, ködfoltok képződhetnek, a minimumok 4-12 fok között alakulhat. Délután 14-19 fok valószínű.

Vasárnap napos, fátyolfelhős idő körvonalazódik, számottevő csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 16-23 fokra van kilátás - írta előrejelzésében az Időkép.