Pénteken a sok napsütést általában nappali gomolyfelhő-képződés, illetve reggel, délelőtt a Dunántúlon még rétegfelhőzet zavarja, csapadék nem valószínű. A nyugati szelet északon, északkeleten kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet - közölte a HungaroMet.

Mint előrejelzésükben írják:

Újabb  hőhullám előtt állunk, napról napra melegebb lesz, a hétvégére beköszönt a kánikula. Nyugat, dél-nyugat felől egyre szárazabb és érkezik hazánkba, ennek hatására vasárnap néhol már a 35 fokot is meghaladja a hőmérséklet.

Az Időkép tájékoztatása szerint

vasárnap az Alföldön 40 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet, éjjel már nem mindenhol megy majd 20 fok alá a hőmérséklet, a trópusi éjszakák egyre többfelé visszatérnek. 

Szombaton is sokat süt majd a nap, bár időnként vastagabb fátyolfelhők is megjelenhetnek az égen, viszont csapadék sehol sem várható. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Hajnalban 12-20 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap folytatódik a túlnyomóan napos idő, de délután, este nyugaton, északnyugaton és északon elszórtan egy-egy futó zápor zivatar kialakulhat. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél. Fokozódik a kánikula, 32-37 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Hétfőn és kedden napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, de csak helyenként alakulhat ki átmeneti jelleggel zápor, zivatar. Több tájegységünkön is élénk lehet a légmozgás. Hétfőn 30 és 38, kedden 32 és 38 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.