Egy anticiklon alakítja időjárásunkat, és bár a nyugati tájak fölé olykor nedvesebb léghullámok érkeznek, számottevő csapadék nem várható, másutt sok napsütésben lesz részünk.

Szerdán az ország nagyobb részén derült, napos időre számíthatunk. A Dunántúlon délelőtt borult lesz az ég, de fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, ott is kisüt a nap, ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein helyenként tartósabban, a késő délutáni órákig megmaradhat a rétegfelhőzet. Estétől délnyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami késő estétől meg is vastagszik. Számottevő csapadék nem valószínű. A keleties szelet olykor élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 15 és 18 fok között alakul, de a tartósan felhős északnyugati tájakon kissé hűvösebb lehet. Késő este 4, 11 fok valószínű

- közölte a HungaroMet.

Csütörtökön keleten, északkeleten napos időre készülhetünk, míg nyugaton változóan, erősen felhős időre van kilátás. Eleinte a nyugati, délnyugati határszélen előfordulhat kisebb eső. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet. 13-20 fokig melegedhet a levegő napközben.

Pénteken ragyogó napsütésre számíthatunk, több felhő a Dunántúl nyugati részén lehet, csapadék azonban nem valószínű. A keleties szél többfelé élénk, az északnyugati tájakon helyenként erős lehet. Hajnalban -1, 10, délután 13-18 fok várható.

Hétvégén túlnyomóan napos, szép őszi időre van kilátás.

A keleti-délkeleti szél többfelé, elsősorban a Dunántúlon és a Duna mentén lehet élénk, néhol erős. A hajnalok hidegek lesznek, az ország északkeleti felén többfelé lehet gyenge fagy. Délutánonként 15 fok körül alakul a hőmérséklet- olvasható az Időkép előrejelzésében, amely szerint legközelebb a hónap vége felé számíthatunk újra csapadékra.