Hétfőn nagyrészt erősen felhős, főként nyugaton, délnyugaton borult idő várható sokfelé esővel, záporral, a legnagyobb mennyiség a délnyugati országrészben eshet. Délutántól délkelet, kelet felől már elkezd szakadozni, helyenként csökkenni a felhőzet, és arrafelé egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az Észak-Dunántúlon délelőtt még többfelé erős, Sopron környékén és a Bakonyban viharos lökések várhatók, majd fokozatosan mérséklődik az északnyugati szél. Másutt helyenként élénkül meg a délkeletire, keletire forduló légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű, keleten lesz enyhébb az idő. Késő estére 8 és 12 fok közé hűl le a levegő

- írta a HungaroMet az előrejelzésében.

Kedden már többfelé számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de helyenként kisebb eső, zápor, esetleg zivatar még kialakulhat. Egyes tájainkon élénk lesz az északkeleti szél. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződik. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Szerdán a változóan felhős-napos időben helyenként - elsősorban délnyugaton -még számíthatunk kisebb esőre, záporra. Többfelé élénk lesz a keleti, északkeleti szél. Reggelre pára- és ködfoltok képződhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Csütörtökön már több órás napsütésben bízhatunk, csak néhol, nagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki futó zápor.

Az élénk, erős keleties szélben 21-26 fokot mutathatnak a hőmérők. 

 Pénteken az ország túlnyomó részén száraz, napos idő várható, legfeljebb délnyugaton alakulhat ki futó zápor. Az élénk szélben 20-25 fok közé melegedhet a levegő - olvasható az Időkép oldalán.