Hétfőn a délutáni órákban elsősorban az északkeleti országrészben (több hullámban is), másodsorban a nyugati, délnyugati vármegyékben alakulhatnak ki szórványosan zivatarok.

Zivatarok környezetében

  • viharos széllökés,
  • kis méretű jég,
  • valamint intenzív csapadék is előfordulhat. 

Az északkeleti területen néhány intenzívebb zivatar is kialakulhat, melyekhez akár 2 cm-t meghaladó átmérőjű jégeső társulhat. Kis valószínűséggel az ország bármely területén előfordulhat zivatar – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Kedden már országszerte sok napsütésre számíthatunk, de a Dunától keletre, illetve a nyugati határhoz közeli tájakon időnként gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, viszont legfeljebb csak északkeleten alakulhat ki elszórtan egy-egy kisebb futó zápor. Helyenként élénk lesz az északi-északnyugati szél. Reggelre felfrissül a levegő, majd délután 25-31 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán túlnyomóan napos időben lesz részünk, az időnként megjelenő kisebb felhőkből számottevő csapadék sehol sem várható. Csak néhol élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Csütörtökön a napsütést már gyakrabban zavarhatják felhők egy gyenge hidegfront hatására, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugatira forduló szél. Azonban ez a hidegfront lehűlést nem hoz, délutánra 29 és 37 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, kánikulában lesz részünk. Egy-egy frissítő zápor csak elvétve fordulhat elő - közölte az Időkép.