Hétfőn elsősorban a középső és délkeleti országrészben, valamint a nyugati, délnyugati határvidék közelében fordulhatnak elő elszórtan zivatarok, melyek este csak lassan, fokozatosan csengenek le. Az intenzívebb gócokat, egymást követő cellákat lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék, helyenként esetleg felhőszakadás, valamint erős, viharos széllökések, jégeső kísérheti.

Az Alpokalja és az Északi-középhegység nagyobb részének kivételével ismételten egyre többfelé alakulhat 25 fok felett a napi középhőmérséklet, amelynek értéke hétfőn az Alföldön már nagyobb területen érheti el, haladhatja meg a 27 fokot

olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Kedden a napsütést már gyakrabban zavarják gomolyfelhők, szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, legnagyobb számban a középső tájakon. Az északias szél többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Még marad a kánikula 29-35 fokos maximumokkal.

Szerdára egy hidegfront hozhat többfelé esőt, záport, zivatart és szeles időt. Az északnyugati szelet többfelé erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik.

A hét közepén jelentősebb lehűlés van kilátásban, szerdán már szinte mindenhol 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön változékony, szeles idő várható elszórt záporokkal, helyenként zivatarokkal és 23-29 fokos maximumokkal. Pénteken már csak néhol fordul elő zápor, zivatar, délután 25-31 fok várható – írta az Időkép.