Kedden az északkeleti tájakon lévő alacsony szintű felhőzet, valamint a ködfoltok feloszlását követően ismét túlnyomóan napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel.

Késő estétől kezd el nyugat felől megnövekedni a felhőzet, de csapadék ma még nem várható. A déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon napközben meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 20 és 25 fok között várható, az északkeleti határ menti tájakon ennél néhány fokkal alacsonyabb értéket is mérhetnek. Késő estére 11 és 19 fok közé hűl le a levegő - közölte a HungaroMet.

Szerdán nyugatról kelet felé átvonul fölöttünk egy felhő-és csapadéksáv, melyből elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon fordulhat elő többfelé eső, zápor, keletebbre kevesebb helyen. Néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Előtte reggel, kora délelőtt keleten, északkeleten, mögötte délután nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. Hajnalban 8-17, délután 18-25 fok várható. A déli-délnyugati szél többfelé élénk lesz.

A NOAA, vagyis a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal legfrissebb előrejelzése

szerint szerdán érhet partot a Kirk hurrikánból továbbfejlődött ciklon Franciaországnál. Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy hurrikán, mely korábban az Atlanti-óceánon ténykedett, mérsékelt övi ciklonként kontinensünket is elérje, hidegfrontja ráadásul csütörtökről péntekre virradóra hazánkba is beköszönhet.

Kirk a szárazföldet elérve gyorsan fog gyengülni, Franciországba szélviharral és kiadós csapadékkal toppanhat be.

Csütörtökön a front érkezése előtt még az erős, helyenként viharos déli, délnyugati széllel még igen meleg levegő áramlik majd hazánk fölé, a csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul majd - amely októberhez képest igen melegnek számít.

Az Időképelőrejelzése szerint csütörtökről péntekre virradóra viszont megérkezik a hidegfront is, többfelé készülhetünk esőre, záporra, akár zivatarra, a hőmérséklet 16 és 22 fok közé esik majd vissza.