Több hullámban érkeznek Magyarországra nedvesebb léghullámok, amelyek hatására felhősebbre, csapadékosabbra fordul időjárásunk.

Kedden délnyugat felől északkelet felé egy intenzív záporos csapadékzóna átvonulása várható, amelyhez kapcsolódóan zivatarok is előfordulhatnak – délelőtt a Dunántúlon, délután a Dunától keletre is (arrafelé már csökkenő eséllyel).

Az elvonult csapadéksáv mögött délután, este elsősorban a Dunántúlon, majd késő estétől keletebbre is kialakulhat helyenként zivatar. A Dunántúlon ezek környezetében néhol viharos szél, a Dél-Dunántúlon jégeső, északnyugaton lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de a Dunántúl tartósabban felhős részein ennél több fokkal alacsonyabb, míg az Alföldön néhol kissé magasabb is lehet. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő – írta előrejelzésében a HungaroMet.

Szerdán északon, északnyugaton többfelé párásan, ködösen indul a nap. Napközben fátyol-és gomolyfelhők mellett több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap. Elszórtan még lehet eső, zápor, délután zivatarok is kialakulhatnak. A délnyugati szél többfelé megélénkül. Hajnalban 8-15, délután 19-26 fok várható.

Csütörtökön erősen fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő várható, csak északkeleten fordulhat elő néhol kisebb csapadék. A déli-délnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A maximumok 22 és 27 fok között alakulnak.

Pénteken hidegfront közelíti meg térségünket. A változóan felhős idő mellett főként északon, északnyugaton fordulhat elő eső, zápor. A délnyugati szél az ország déli felén és keleten lesz élénk, erős. A csúcshőmérséklet 18-29 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb, ahol egy-egy helyen a 30 fokot is elérheti. 

Szombaton megérkezik a hidegfront esővel, záporokkal, zivatarokkal.

Az északnyugati szél egyre többfelé feltámad. A Dunántúlon 16-23, keleten 24-28 fok között alakulhat a hőmérséklet – olvasható az Időkép oldalán.