A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közölte, hogy az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós több autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán szerdán este 22 óra körül. A rendőrök a hídnak ezt az oldalát lezárták.

A közzétett felvételeken jól látható, hogy az egyik jármű szinte kettészakadt az ütközésben, és a balesetnek két taxi is részese volt.

A tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágóval szabadították ki. 

A BKK Info a Facebook-oldalán azt írta, hogy az 1-es villamos a Göncz Árpád városközpont és a Bécsi út/Vörösvári út között nem közlekedett a baleset miatt. A kimaradt szakaszon pótló autóbusszal lehetett utazni.

Emlékezetes, hogy ezen a környéken már korábban is történt komolyabb baleset. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt egy gyorshajtó gázolt halára egy kerékpárost az Árpád híd járdáján. Akkor egy Mercedes a hídon haladt a budai irányba, a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolta a szabályosan haladó 26 éves biciklist.