Több légitársaság is felfüggesztette egyes közel-keleti térségbe közlekedő járatait, a Wizz Air döntése egyelőre a szombati és vasárnapi Budapest-Tel-Aviv járatokat érinti, a Ryanair és az El-Al járatai viszont a kiadott menetrend alapján repülnek – írta meg az Airportal.hu. A Wizz Air az érintett ügyfeleknek 120 százalékos visszatérítést kínál kreditekben, teljes visszatérítést az eredeti fizetési formában vagy ingyenes átfoglalási lehetőséget.

A budapesti bázison a döntés egyelőre a légitársaság szombati és vasárnapi, W6 2325/6-os számú tel-avivi járatait érinti.

A Lufthansa-csoport augusztus 8-ig törölte teheráni járatait, a bejrúti járatok felfüggesztését már csütörtökön egy héttel, augusztus 12-ig meghosszabbította, emellett a Tel-Avivba közlekedő összes utas- és áruszállító járatot szintén ideiglenesen felfüggesztették augusztus 8-ig.

A KLM felfüggeszti tel-avivi járatait, de az amerikai Delta és a United hasonló döntést hozott a napokban.

Emellett a héten több légitársaság is törölte a libanoni fővárosba, Bejrútba közlekedő járatait, köztük az Aegean, a Condor, az Egyptair, az Emirates, az Etihad, a Royal Jordanian, az Iran Air, a Pegasus és a Qatar Airways. A libanoni Middle East Airlines (MEA) menetrendje is borult.

Hatalmas pofonba szaladt bele a Wizz Air, ezt nem kellett volna eldugni az utasok elől

A csalódást keltő negyedéves gyorsjelentés után meredeken zuhantak a Wizz Air részvényei, és ha ez nem lenne elég, a diszkont légitársaságnak most a GVH-val is meggyűlt a baja. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tilalmának megsértése miatt a hatóság több mint 300 millió forintos bírságot szabott ki a vállalkozásra. FRISSÍTÉS: máris reagált a Wizz Air, nem hagyja annyiban a GVH-határozatot. Itt vannak a részletek >>>