A közlemény szerint a KR NNI pécsi osztálya indított büntetőeljárást kábítószer birtoklása miatt, miután olyan információkhoz jutottak, hogy Hollandiából származó kábítószerek Magyarországra juttatását egy magyar állampolgárságú, de Németországban is lakhellyel rendelkező férfi szervezheti.

Végül a magyar nyomozóknak és a német rendőröknek közösen sikerült a férfit azonosítani, illetve mind magyarországi, mind németországi tartózkodási helyeit is feltérképezni, így július 29-én összehangolt akciót szerveztek, és a 60 éves férfit pécsi lakóhelye közelében elfogták.

A férfi ingatlanjaiban, valamint autójában összesen csaknem hat kilogramm kábítószert találtak a nyomozók.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a drog nagy része - közel 5 kilogramm - 3- és 4-CMC, vagyis kristályos, kábítószernek minősülő vegyület, míg kisebb része amfetamin, illetve kokain - írták.

A kutatások során a rendőrök találtak még kábítószerek hígításához szükséges vegyszereket, illetve adalékanyagokat, de lefoglaltak informatikai eszközöket, illetve vagyonvisszaszerzés keretében több millió forintot is.

A férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a Pécsi Járásbíróság el is rendelt.

Az is kiderült, hogy négy évvel ezelőtt a német bíróság jogerősen 6,5 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer és pszichotróp anyagok kereskedelme miatt, de a büntetés végrehajtását 2027-ig felfüggesztette – tették hozzá.

Gomba módra szaporodnak a házi droglaborok

Tíz holland meghalt és öten megsebesültek idén Hollandiában és Belgiumban kábítószer-előállító laboratóriumokban történt robbanásokban, illetve vegyianyag-szivárgások miatt – derül ki a holland rendőrség egy jelentéséből, amelyet a De Telegraaf című napilap ismertetett pénteken. Erről itt olvashat többet >>>